Tornarem a guanyar!

 

José Montilla

El president durant la presentació del "Contracte de futur"

 

“És l’hora del combat polític de primer ordre”.  Aquestes paraules formen part del discurs pronunciat per José Montilla per tancar la VIII Conferència Nacional del PSC, en la què hem aprovat el programa electoral per a les eleccions autonòmiques del 28 de novembre. He tingut la sort de fomar part de la mesa de la Conferència formada per alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya i que ha presidit la companya Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat.  Durant dos dies, al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona a l’Hospitalet hem fet una gran tasca agafant embranzida per guanyar les properes eleccions. Quan s’ha acabat la conferència, sentint les prop de mil persones que cantaven “Mediterráneo” de Serrat,  he vist que estem preparats per plantar cara, per combatre i guanyar.

Ha estat una conferència molt enriquidora. Hem analitzat més de tres mil esmenes d’un text que ja és el full de ruta dels i de les progressistes de Catalunya. Un text que transmet els valors que fan gran aquest projecte. Unes propostes amb un únic objectiu: fer una Catalunya més forta, una societat més justa i millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans. Basat en els valors -com recordava la consellera Montse Tura al seu discurs inaugural- d’igualtat, justícia social, llibertat i fraternitat, el nostre programa electoral per a les autonòmiques conté un missatge bàsic: fets, i no paraules.

Deixeu-me que us posi un parell d’exemples. El president Montilla presentava dissabte l’anomenat “Contracte pel futur”, destinat a joves de menys de 30 anys que ni estudien ni treballen. La Generalitat oferirà diferents programes als i les joves perquè es formin, amb beques i crèdits-salaris. Aquests crèdits es podran retornar quan la persona comenci a treballar i tenir un sou. D’aquesta manera cap jove de menys de 30 anys estarà a l’atur durant més de 6 mesos, sense tenir una oportunitat per millorar la seva formació. Quan em vaig assabentar de la proposta no vaig poder evitar pensar en l’estat del benestar als països nòrdics, on ajuts i crèdits d’aquest tipus són molt habituals des de fa anys.

Aquest tipus de mesures és el que ens diferencia de la dreta. Els i les socialistes estem apostant clarament per un estat del benestar que distribueix la riquesa, que destina els recursos públics als més necessitats. A més, la proposta és una mesura tangible de lluita contra la crisi econòmica, ja que la formació és la clau de volta per poder canviar el model productiu I, així, sortir de la crisi. Estem preparats pel combat polític contra la crisi, amb arguments de pes.

L’altra proposta electoral que vull comentar és la creació del Fons d’Innovació i Desenvolupament Social. Aquest fons de 200 milions d’euros, amb aportacions públiques i privades, servirà per desenvolupar socialment els barris que més ho necessiten. Com a alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet no puc més que aplaudir aquesta mesura que donarà continuïtat a la gran tasca que s’ha fet als barris més necessitats de Catalunya, amb la coneguda Llei de Barris de la Generalitat.

Però a més d’aquestes mesures concretes haig de dir ben clar que mai no s’havia arribat tan lluny en matèria d’autogovern des que hi ha un govern progessista i d’esquerres a Catalunya, presidit pel José Montilla, i un govern socialista a Madrid, presidit pel José L. Rodríguez Zapatero. No crec que el debat identitari, si hem de ser independents o no i com, sigui el que interessa acutalment a la gent. En aquest punt seré molt breu: estic en contra de qui vulgui dividir Catalunya, a favor de la unitat de la societat catalana, del autogovern i de l’Espanya federal.

Finalment, vull agrair el treball que han fet tots els delegats i delegades de la conferència, especialment a tots els companys i companyes del Barcelonès Nord. Com no, als meus companys i companyes de Santa Coloma de Gramenet, però també als de Badalona, Sant Adrià de Besòs, Montgat i Tiana. Com a presidenta de la Federació del Barcelonès Nord és un honor tenir aquests amics i amigues que han destinat moltes hores a esmenar i millorar el programa electoral.

També una abraçada molt especial a les meves candidates, a dues dones que tornaran a portar al Parlament i al Govern de la Generalitat la veu del Barcelonès Nord, una abraçada molt especial per a la Manuela de Madre i la Caterina Mieras. Elles dues apareixen als llocs més destacats de la llista per Barcelona. Però no vull oblidar ni a l’Ester Pujol, de Tiana; l’Eduardo Fernández, de Sant Adrià de Besòs; ni a la Cristina Ares de Montgat; que també van a les llistes.

Ara, el que cal, es sortir al carrer i explicar-ho. Tornarem a guanyar. Tornarem a governar.

Esta entrada fue publicada en Catalunya y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario